Project Magic Croatia
Što je PROJECT MAGIC?
Project Magic je program osmišljen za osobe sa raznim fizičkim i psiho-socijalnim bolestima, te poteškoćama u razvoju. Osobe oba spola i svih dobnih skupina, bez obzira na njihov invaliditet, mogu biti uspješno uključene u program. On se primjenjuje kod niza dijagnoza kao što su, primjerice: artritis, povrede kralježnice, povrede mozga, ovisnost o drogi i alkoholu, kronični bolovi i otežana koncentracija ili učenje.

Što je SMISAO projekta?

Učeći, vježbajući i izvodeći trikove iz programa, bolesne osobe ostvaruju nova dostignuća, koja motiviraju njihov napredak u rehabilitaciji. One istovremeno razvijaju samopouzdanje, te osmišljaju vlastiti, često originalan koncept prezentacije. Project Magic pomaže u razvoju ciljno-orijentiranog načina razmišljanja, koji je nužan, ukoliko se hospitalizirana osoba sprema na povratak u društvenu ili obiteljsku zajednicu.

Što je CILJ projekta?

Project Magic daje zainteresiranim iluzionistima i liječnicima informacije, te štampane materijale o odabranim mađioničarskim trikovima i njihovim terapeutskim vrijednostima za pojedine dijagnoze, odnosno pacijente. Kao rezultat rada, uspostavlja informacijsku mrežu i potrebnu potporu u poduci za sve zainteresirane, a na temelju novog, zajedničkog interesa za iluzionizam.

U čemu se sastoji PROGRAM projekta?

Ovaj jedinstveni program nudi bolesnim osobama nova iskustva, te umijeće koje većina zdravih ljudi nije u mogućnosti ponoviti (ukoliko ne poznaju tajnu pojedinog trika). Upravo zbog činjenice što Project Magic kombinira talent profesionalnog zabavljača, sa medicinskim, odnosno terapeutskim pristupom, on daje kvalitetnu terapiju pacijenta, sa brojnim prednostima u odnosu na tradicionalne, terapeutske programe i tehnike.

Project Magic ORGANIZACIJA

Project Magic je neprofitabilna organizacija. Sjedište organizacije je The Kansas Rehabilitation Hospital, u državi Kansas, SAD. Članovi uprave su liječnici i mađioničari, a predsjednik uprave je David Copperfield.
Voditelj Project Magic Croatia je M.G. Taylor.


Download:
  • Prijevod iz knjige PROJECT MAGIC

  • Project Magic   |   Povijest   |   Ciljevi i načela rada   |   Download   |   Linkovi   |   Foto galerije   |   Kontakti   |  Naslovnica
    (c) 2012-2023 Project Magic Croatia. Design & software BrukArt.